Wij bedrukken alle T-shirts en overige textiel in onze eigen drukkerij in Ede. Hiervoor gebruiken wij uitsluitend inkt op waterbasis.

Nieuwe druktechniek T-shirtsonline

1. Direct To Film – DTF

Wij printen jouw ontwerp met textiel inkt op een transparante PET-film. Deze printer kan ook witte inkt printen, als aparte kleur of als (extra) onderlaag, indien nodig. Vervolgens wordt een speciale lijmpoeder met een schudmachine over de inkt verdeeld. Deze poeder blijft alleen zitten op de plekken waar ook daadwerkelijk is geprint. Vervolgens wordt de gepoederde transfer een paar minuten op een hete plaat gelegd. Dit zorgt ervoor dat de lijm met de inkt versmelt. De transfer is nu klaar voor de drukpers. Deze hittepers maakt de transfer onder hoge pneumatische druk kort vloeibaar zodat je ontwerp zéér goed gaat hechten in het textiel. DTF transfers zijn zeer dun en soepel en doen niet onder voor een (dure) zeefdruk transfer.

Uitstekende wasresultaten

Wat is de wasbaarheid van DTF transfers?

Waarschijnlijk een van de eerste vragen die in je op is gekomen, hoe is de wasbaarheid van DTF transfers? Een DTF transfer gemaakt met onze apparatuur, inkt en lijmpoeder heeft een maximale wasbaarheid van 60 graden. Dit maakt deze druktechniek niet alleen geschikt voor mode, maar ook voor sportkleding en zelfs werkkleding.

rekbaar

Hoe is de rekbaarheid?

DTF transfers zijn zeer flexibel en zeer rekbaar. Je kunt de kleding gemakkelijk uit elkaar trekken zonder dat de opdruk gaat scheuren. Vooral bij sportshirts is het fijn dat als de tegenstander aan je shirtje trekt de opdruk van de sponsor en jou naam en rugnummer niet gaan scheuren. Ook zul je geen last hebben van transfers die loslaten.

DTG printen wit T-shirt

2. Direct To Garment – DTG

Alle wit gekleurde T-shirts en 100% katoenen items worden direct bedrukt met textiel inkt door middel van een DTG Printer. Alle donker gekleurde items die bestaan uit 100% katoen worden ook door deze printer bedrukt als het ontwerp bestaat uit enkel zwarte kleuren. Deze druktechniek (Direct To Garment) zorgt ervoor dat de het ontwerp diep in de vezels wordt gedrukt waardoor deze niet voelbaar is. De opdruk is zeer elastisch en gaat vele wasbeurten mee.