Hoe wordt een T-shirt bedrukt?

We leggen je uit hoe een T-shirt wordt bedrukt bij T-shirtsonline.nl Door middel van een laserprinter wordt jouw ontwerp aangebracht op een vel speciaal papier. Dit vel wordt op een T-shirt gelegd en tezamen onder hoge druk verwarmt. Door de warmte en hoge druk komt de toner los van het papier en zet zich vast op het T-shirt. Hierdoor ontstaat een dekkende opdruk welke vrij is van randen. Hieronder lees je hoe dit proces in vier stappen verloopt.

Transferdruk

T-shirt transfer printen

1. Printen

Het door jou gemaakte ontwerp wordt uitgeprint op speciaal papier. De printer die hiervoor gebruikt wordt kan ook wit printen. Voor een goede dekking op donker textiel wordt er ook onder de kleuren wit geprint.

T-shirt transfer hechting

2. Lijmen

Om het ontwerp te laten hechten aan het textiel wordt er een lijmlaag onder de kleuren aangebracht. Omdat deze laag alleen wordt overgebracht op de kleuren in het ontwerp zal er geen coating zichtbaar zijn op het textiel. Zo ontstaat een vrijstaand ontwerp, ook bij complexe ontwerpen en kleine teksten.

Pneumatische pers

3. Drukken

De transfer, zoals wij dat noemen, is nu klaar om over gezet te worden op textiel. Hiervoor wordt een pneumatische drukpers gebruikt. Hierdoor ontstaat een opdruk welke vrij is van randen.  Voor de kenners: er ontstaat zo op een plastisol gelijkende opdruk zoals die wordt toegepast in de zeefdruk.

Siliconen laag op transfer

4. Afwerking

Na het drukken wordt de transfer afgewerkt. Deze siliconen laag wordt niet op het Tshirt maar alléén over de transfer gedrukt. Dit zorgt er voor dat de opdruk beter in en om de vezels van het textiel hecht. Het gevolg is dat de print beter mee rekt met de stof en daardoor minder snel craquelleerd of scheurt. Dankzij deze afwerking krijgt de opdruk een aanzienlijk betere wasbaarheid.

blank

DTG Printen

Alle wit gekleurde en 100% katoenen items worden direct bedrukt met textiel inkt door middel van een DTG Printer. Alle donker gekleurde items die bestaan uit 100% katoen worden ook door deze printer bedrukt als het ontwerp bestaat uit enkel zwarte kleuren. Deze druktechniek (Direct To Gartment) zorgt ervoor dat de het ontwerp diep in de vezels wordt gedrukt waardoor deze niet voelbaar is. De opdruk is zeer elastisch en gaat vele wasbeurten mee.

Winkelwagen
Scroll naar top