Wasresultaten DTF printing

Uitstekende wasresultaten

De afgelopen week hebben wij uitgebreid getest of onze nieuwe druktechniek bestand is tegen de wasmachine. We hebben een T-shirt tientallen keren gewassen op verschillende temperaturen en de resultaten zijn verbluffend. We wilden een foto posten met de verschillen maar dan lijken het net 2 dezelfde foto’s, zo goed houd deze opdruk zich in de was. Ook op temperaturen van 60°C maar dat raden we niet aan omdat dat niet goed is voor je T-shirt en ons milieu.

Met ingang van 11 maart zal al het donker en licht gekleurde textiel bedrukt gaan worden met Direct To Film. In een volgend blog willen we meer vertellen over deze nieuwe druktechniek.

Wasvoorschrift

  • Draai het kledingstuk altijd eerst binnenste buiten*
  • Was bedrukte kleding op maximaal 40 graden.
  • Gebruik geen wasmiddel met bleekmiddel erin.
  • Draai het kledingstuk binnenste buiten als je gaat strijken.
  • Strijk nooit direct op de bedrukking (1)
  • Stop de kleding bij voorkeur niet in de droger (2).
  • Laat je bedrukte kleding niet stomen. Al wordt je kleding keurig schoon, het is wel een proces dat veel chemicaliën gebruikt die slecht zijn voor het milieu, maar ook slecht kan zijn voor je kleding.

(1) Wil je de afbeelding toch strijken omdat deze bijvoorbeeld gekreukeld uit de was is gekomen?

Leg dan ter bescherming van de opdruk bij voorkeur een vel bakpapier over de print heen. Heb je geen bakpapier dan biedt een theedoek uitkomst.

(2) Waar moet je op letten bij het drogen van je kleding?

Doe niet te veel wasgoed tegelijk in droger, op die manier voorkom je dat kleding verstrikt raakt en daardoor slijt tijdens het drogen. Stel bij het drogen geen tijd in, maar gebruik automatische programma’s waarbij de droger altijd de juiste instellingen gebruikt om krimp of slijtage te voorkomen.

Stoffen zoals katoen kunnen prima in de droger. Sweaters bijvoorbeeld bevatten echter ook fijnere stoffen zoals polyester. Veel mensen vragen zich dan ook af wat de beste manier is om deze kleding te wassen. Afhankelijk van hoe jij je kleren wilt verzorgen kan je ervoor kiezen om bepaalde stoffen buiten aan de waslijn of binnen aan het droogrek te hangen. Maar tegenwoordig zijn de drogers geavanceerd genoeg om verschillende fijne stoffen te drogen, zonder ze te laten krimpen of beschadigen.

Winkelwagen